2011. július 28., csütörtök

A világ jogi kultúrái - a jogi kultúrák vilá - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A világ jogi kultúrái - a jogi kultúrák világaA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
A globalizáció hatására összezsugorodó világban már nem érvényesül magától értetődő módon a jogi univerzalizmus, a mindenkire egyformán érvényes jog elve. Naponta kerülnek konfliktusba egymással a különböző jogi kultúrák és az azok szerint élni kívánó emberek: Franciaországban heves viták törtek ki az iszlám fejkendő használata körül, Angliában felvetették az iszlám törvénykezése (a sharia) bevezetésének lehetőségét, a világ számos pontján bennszülött népcsoportok követelik, hogy saját jogszokásaik szerint élhessenek. A szerzők munkája ezeknek az új jelenségeknek a megértéséhez szeretné hozzásegíteni az olvasókat. A kötet első harmada az európai jogi kultúrát és annak változatait (angolszász, mediterrán, skandináv) mutatja be. A következő nagyobb rész az Európán kívüli jogi kultúrákba (Kína, Japán, amerikai indiánok, az iszlám) enged bepillantást. A kötet harmadik része pedig az emberi jogok helyzetét vizsgálja a különböző jogi kultúrákban. A kötet szerzői fontos kérdésekre hívják fel a figyelmet, a megvalósítás azonban igen felemásra sikerült. A három szerző nem tudta összeegyeztetni írásaik stílusát: néhol tömören megfogalmazott tankönyvi szöveggel találkozunk, máshol általános, ismeretterjesztő jellegű fejezetekkel, de például az indián jogi kultúrát a hallucinogén hatású peyote növény fogyasztásáról szóló esettanulmányon keresztül kellene megismernünk. A megfogalmazáshoz hasonlóan a fejezetek tartalma is heterogén: néhol valóban az eltérő jogszokásokról (a pereskedés, a házasság stb. szerepe és jelentősége az adott kultúrában) olvashatunk, máshol azonban csak általános történeti, filozófiai és vallási ismeretekkel gyarapodhatunk. ISBN: 978-963-9697-30-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 050 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 22:55
. A világ jogi kultúrái - a jogi kultúrák vilá - Jelenlegi ára: 2 050 Ft