2011. július 31., vasárnap

Lila írisz tövek, sárga színnel 1 Ft? - Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció tárgya
lila írisz tövek, sárga színnel gumónként.
Május elején virágzó igénytelen illatos évelő, mely szinte bárhol megél.
A virágaiból szép egyöntetű, vagy vegyes csokor készülhet.
Rizómát és a rajta levő zöldjét 10 centisre visszavágva postázom, és árulom egyenként. Ennek a növénynek magja nem lesz.
A növény kinézete: széleslevelű tövénél egymásba illesztett levelek melyek széthajolva fejlődnek. A virágok mellette vagy a levelek közül indulnak ki. Egy rizóma később többfelé is elágazódik, és jócskán bedúsul a tő majd rengeteg virágot hoz.
Ha jó a helye kifejlett magassága: levelei térdig-combig olyan 50-60 cm-re, virágai mellmagasságig érő szárakon olyan 120 cm-re magasodhatnak. De láttam már magasabbat is árnyékos helyen nyakig ért. : )) és elég nagy virágfejeket hoz.
Gyomokat elnyomja maga körül. Hamar megfogan bárhol.
Hangulatos kinézetű sötétzöld levelű, sásszerű növény,
de ez nem a mocsári írisz, csak a levele miatti hasonlóság miatt jellemzem így. Igénytelen. Locsolni nem kell, bár meghálálja, de nagyon szárazság tűrő.
Több turnusban nyílik, minden virág mellett elvileg 2 bimbó is van, mely késleltetve fejlődik, az első virágok elnyílása után már ott nyomul a következő. A szár párszor elágazodó végén képződnek a virágok.
Rosszabb sekélyebb földű kertrészekben pl. sziklákon köveken, vagy ha nagyon a föld felszínére nől mert felfelé is terjed a töve, nem mindig lesz 1 méteres. A tő évelő, nem kell kiásni.
Imádja a napot, igénytelen, minden évben rengeteg virágot hoz.
A képen látható növény már kb 3 éves, több rizómából indult.
Köszi, hogy benéztél!
Gyere máskor is!



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-08-04 15:56
. Lila írisz tövek, sárga színnel 1 Ft? - Jelenlegi ára: 1 Ft